Wat is crossfit?

CrossFit is een vorm van fitness, waarin verschillende manieren van trainen gecombineerd worden tot één trainingsvorm. CrossFit bevat namelijk verschillende elementen uit het gewichtheffen, powerliften en gymnastiek.

CrossFit is een dynamische manier van fitness beoefenen, waarbij het doel vooral ligt op het fit, sterk en gezond worden. Het concept komt uit de Verenigde Staten en van oorsprong wordt de nadruk vooral gelegd op functionele lichaamsbewegingen. Daarmee worden bewegingen bedoeld waar de mens voor gemaakt is, zoals: rennen, springen, duwen, gooien, tillen, klimmen en trekken.

In een CrossFit box, de zogeheten trainingsruimte, zullen niet zoals in een typische sportschool tientallen machines staan. Wel zult u materiaal tegenkomen als tractorbanden, touwen, gymnastiekringen, kettlebells en medicijnballen. CrossFit staat voor een gevarieerde manier van trainen met functionele bewegingen onder hoge intensiteit. Dit maakt CrossFit erg populair: u weet nooit wat u voor training kunt verwachten.