Surfivor of the Fittest

de Charity Beach Throwdown van Nederland

Op zaterdag 24 augustus 2019 organiseert Crossfit Den Helder de eerste Surfivor of the Fittest op het strand bij Huisduinen. Een unieke Charity Beach Throwdown die het werk van Stichting Surfivor ondersteunt. Tijdens 4 toegankelijke WODS (work out of the day) strijden 20 teams voor de winst. Speciaal voor kinderen is er in de middag ook een speciale kids-WOD, zodat dit evenement voor iedereen toegankelijk is.

De wedstrijd

Surfivor of the Fittest bestaat uit twee kwalificatie WODS van maximaal 15 minuten. Na afloop van deze WODS plaatsen 10 teams zich voor de halve finale. Ook deze halve finale WOD zal 15 minuten duren. Uiteindelijk gaan 5 teams door naar de finale. Het winnende team van deze finale mag zich de eerste winnaar noemen van deze unieke Charity Beach Throwdown.

Stichting Surfivor

Stichting Surfivor is opgericht in januari 2019 door 2 van onze leden, Ben en Celine Brondsema. Met de stichting bieden ze surftherapie aan veteranen en geüniformeerde hulpverleners met PTSS.
Ben heeft zelf ruim 3 jaar geleden PTSS opgelopen tijdens zijn werk bij de politie. De hulpverlening die erop volgde was minimaal. Hij had veel last van de zogenaamde nevenschade zoals een slecht geheugen, chronische vermoeidheid, ernstig overprikkeld en explosief in emotionele reacties. Hij is in Nederland niet de enige.
Door een documentaire kwam Ben in aanraking met surftherapie. Een bewezen programma o.a. bij oorlogsveteranen in Amerika. Deelname aan dat programma was echter niet mogelijk. In Nederland werd deze therapie nog niet aangeboden. Een goede reden om dit programma zelf in Nederland op te zetten om zo ook anderen ermee te kunnen helpen.

We hebben als doel om surftherapie kosteloos aan te bieden aan veteranen en werknemers van politie, ambulance en brandweer om het leven met PTSS weer draaglijk te maken

Teams

Inschrijven doe je met een team van 4 personen. Het inschrijfgeld bedraagt € 50,- per team. Hiervoor ontvang je sowieso een leuke goodiebag. Het volledige inschrijfgeld komt ten goede aan Stichting Surfivor. Hiermee maken jullie surftherapie voor meer veteranen en geüniformeerde hulpverleners toegankelijk.

Inschrijven kan via onderstaande link:
https://surfivor.nl/inschrijven-throwdown

Charity

Deze wedstrijd is een Charity Beach Throwdown. Dat betekent dat al het inschrijfgeld ten goede komt aan Stichting Surfivor. We dagen je dan ook uit om met jouw team geld in te zamelen. Hoe je dit doet mag je zelf weten. Het team dat het meeste geld ophaalt wint een hele leuke prijs. Neem een kijkje op hun website en lees het hele verhaal: www.surfivor.nl. Ik verzeker je dat je extra gemotiveerd zult raken na het lezen van de drive achter deze stichting.

Kids

Ook aan de kinderen is gedacht. Naast een heerlijke dag op het strand kunnen ook kinderen hun eerste stappen zetten in de crossfit wereld. Met een leuke kids-WOD strijden ze om een schitterende prijs. Deelname aan de kids-WOD bedraagt € 5,-. Ook dit komt ten goede aan de stichting.

BBQ

Na afloop van de Beach Throwdown wordt er voor alle deelnemers een barbecue georganiseerd bij Factor 30. De kosten van de barbecue zijn € 20,- per persoon en voor kinderen (tot 12 jaar) € 10,-. Ook hiervan gaat een deel naar Stichting Surfivor.

Belangrijke informatie
Datum 24 augustus 2019
Plaats Strandpaviljoen factor 30, Huisduinen
Aanvang 08:30 uur
Prijsuitreiking 17:00 uur
Inschrijven & kosten via www.surfivor.nl
Per team* € 50,-
Kids (5 tot 12 jaar oud) €  5,-

* bestaande uit 4 personen (minimaal 12 jaar oud)