Surfivor of the Fittest

de Charity Beach Throwdown van Nederland

Op zaterdag 22 augustus 2020 organiseert Crossfit Den Helder de tweede Surfivor of the Fittest op het strand bij Huisduinen. Een unieke Charity Beach Throwdown die het werk van stichting Surfivor ondersteunt. Vorig jaar streden 16 teams om de winst. Dit jaar kunnen er 24 teams meedoen in twee categorieen: SCALED en RX. Ook de indeling van de teams is uniek. Teams zijn in alle categorieën gemengd en bestaan uit 2 mannen en 2 vrouwen. Het goede nieuws is dat er in iedere categorie een finale, en dus een winnaar is.
Deelnemende teams strijden niet alleen voor de winst. Ook zetten ze zich ieder op hun eigen manier in om geld in te zamelen voor stichting Surfivor. Met deze opbrengst organiseert de stichting surftherapie programma’s voor geuniformeerde hulpverleners en veteranen met PTSS.
Ook is er dit jaar weer een Kids Wod gepland. Kinderen kunnen zich in twee verschillende leeftijdscategorieën inschrijven en zo op een leuke manier kennismaken met crossfit.

Impressie 2019
Stichting Surfivor

Stichting Surfivor is opgericht in januari 2019 door 2 van onze leden, Ben en Celine Brondsema. Met de stichting bieden ze surftherapie aan veteranen en geüniformeerde hulpverleners met PTSS.
Ben heeft zelf ruim 3 jaar geleden PTSS opgelopen tijdens zijn werk bij de politie. De hulpverlening die erop volgde was minimaal. Hij had veel last van de zogenaamde nevenschade zoals een slecht geheugen, chronische vermoeidheid, ernstig overprikkeld en explosief in emotionele reacties. Hij is in Nederland niet de enige.
Door een documentaire kwam Ben in aanraking met surftherapie. Een bewezen programma o.a. bij oorlogsveteranen in Amerika. Deelname aan dat programma was echter niet mogelijk. In Nederland werd deze therapie nog niet aangeboden. Een goede reden om dit programma zelf in Nederland op te zetten om zo ook anderen ermee te kunnen helpen.

We hebben als doel om surftherapie kosteloos aan te bieden aan veteranen en werknemers van politie, ambulance en brandweer om het leven met PTSS weer draaglijk te maken

Teams

Inschrijven doe je met een team van 4 personen (2 mannen en 2 vrouwen). Het inschrijfgeld bedraagt € 100,- per team. Hiervoor krijg je per persoon een uniek event T-shirt en een goodiebag. Met jouw inschrijving draag je ook bij aan de programma’s van Stichting Surfivor.

Inschrijven kan via onderstaande link:
https://surfivor.nl/inschrijven-sotf

Charity

Deze wedstrijd is een Charity Beach Throwdown. Dat betekent dat al het inschrijfgeld ten goede komt aan Stichting Surfivor. We dagen je dan ook uit om met jouw team geld in te zamelen. Hoe je dit doet mag je zelf weten. Het team dat het meeste geld ophaalt wint een hele leuke prijs. Neem een kijkje op hun website en lees het hele verhaal: www.surfivor.nl. Ik verzeker je dat je extra gemotiveerd zult raken na het lezen van de drive achter deze stichting.

Kids

Ook aan de kinderen is gedacht. Naast een heerlijke dag op het strand kunnen ook kinderen hun eerste stappen zetten in de crossfit wereld. Met een leuke kids-WOD strijden ze om een schitterende prijs. Deelname aan de kids-WOD bedraagt € 5,-. Ook dit komt ten goede aan de stichting.

BBQ

Na afloop van de Beach Throwdown wordt er voor alle deelnemers een barbecue georganiseerd bij Factor 30. De kosten van de barbecue zijn € 20,- per persoon en voor kinderen (tot 12 jaar) € 10,-. Ook hiervan gaat een deel naar Stichting Surfivor.

Belangrijke informatie
Datum 22 augustus 2020
Plaats Strandpaviljoen factor 30, Huisduinen
Aanvang Programma en tijden volgen nog
Inschrijven & kosten via https://surfivor.nl/inschrijven-sotf
Per team* € 100,-

* bestaande uit 4 personen (minimaal 12 jaar oud, 2 mannen en 2 vrouwen)